Mijnstreek

‘Men probeert het licht te brengen, maar staat soms wat stijfjes in de weg’

Print
‘Men probeert het licht te brengen, maar staat soms wat stijfjes in de weg’

Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

COLUMN - Wat te doen als iets in je weg staat? Eromheen, een andere weg? Als in op de Heerlense Parallelweg een lantaarnpaal op het fietspad opduikt, kiest CDA wethouder Claessens voor een existentiële benadering. Wat was er eerder, het fietspad of de lantaarnpaal?

Een op geloofsgrondslag gefundeerde partij kiest voor een Darwinistische aanpak. De kip of het ei? De voorman van de SP wist even zijn aandacht van de vastgoed dossiers los te maken en probeerde het met humor. Er werd tegen de lamp gelopen. Ron heeft meer dan voldoende kwaliteiten, maar ik zou hem respectvol willen adviseren niet te kiezen voor een nieuwe carrière in de humor. De kans dat hij volle zalen gaat trekken is klein. Tenzij het aantal bezoeker in de theaters, onder coronaregime, gemaximeerd blijft op 30.

Het euvel op de Parallelweg gaat verholpen worden volgens B&W. Als men toch bezig is. Ik zie nog wel meer in de weg staan. De vraag is alleen hoe? Trekt Claessens zijn Darwinistische aanpak door en kiest hij voor het survival of de fittest. De sterkste zal overwinnen. Dat kanon zou wel eens naar achter af kunnen gaan. Wat verdwijnt eerder; het CDA of de lantaarnpaal? Het landelijk imago van het CDA verraadt parallellen. Men probeert het licht te brengen, maar staat soms wat stijfjes in de weg. Hoe wordt het euvel verholpen? Ik hoop niet dat men eenvoudigweg de lantaarnpaal neer maait.

Onzorgvuldig maaien heeft afgelopen week in Hoensbroek tot wat teleurstelling geleid. Een zorgvuldig ingezaaid bloemenveld werd per abuis door een aannemer gemaaid. Voor de vlinders zich wisten te ontpoppen werden ze al genaaid. In het pak dan. Initiatiefnemer en kunstenaar Cools stelt dat dit bloemenvelden zijn waar je nauwelijks naar hoeft om te kijken. Behalve als er maaimachines in de buurt zijn. De aannemer las de kaart verkeerd of vergistte zich in het seizoen. Dat laatste is onder de klimaatveranderingen begrijpelijk. Het Hoensbroekse initiatief in het Ridder Hoen park sterft in ieder geval een vroege dood. Wat zal Ridder Hoen trots zijn dat een vlindertuin naar hem genoemd is. Of de 14e-eeuwse adellijke ridder nu zo graag zijn naam zou willen verbinden aan een vlindertuin?

Voor wie staat de Heerlense lantaarnpaal dan symbool? Het aantal gegadigden zal ruim zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de Sjwiech mich redactie van deze krant uw inzendingen hogelijk weet te waarderen. Voor alle duidelijkheid. Ikzelf ben niet beschikbaar. Inmiddels is een losliggende stoeptegel in het centrum naar mij genoemd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen