Verzet Facebook-personeel tegen omstreden bericht Trump houdt aan

Print
Verzet Facebook-personeel tegen omstreden bericht Trump houdt aan

Afbeelding: EPA

Tal van medewerkers van Facebook hebben maandag uit verzet hun werk neergelegd omdat het sociale medium een omstreden bericht van president Donald Trump zonder een kanttekening plaatste. De woorden van de president: ‘als het plunderen begint, begint het schieten’ als reactie op de rellen in de Verenigde Staten na de dood van George Floyd in Minneapolis, zorgden voor verontwaardiging.

Volgens een bericht op Twitter deden ‘duizenden’ Facebook-werknemers mee aan het publieke protest tegen het leiderschap van directeur Mark Zuckerberg. Het is onduidelijk hoeveel mensen precies betrokken waren omdat veel medewerkers vanwege het coronavirus vanuit huis werken. Eerder uitten meerdere senior medewerkers van Facebook ook al publiekelijk hun ongenoegen over de situatie.

Concreet wil het personeel bij Facebook dat de directie actie onderneemt. ‘Het recente besluit om niks te doen aan berichten die tot geweld oproepen, berooft ons van de kans om onze gemeenschap veilig te houden’, zo klonk het in een gezamenlijk bericht van het personeel. Een andere groep onder de leiding van ontwerpdirecteur van de nieuwsfeed van Facebook Ryan Freitas wil dat er nieuw beleid komt over de toekomstige omgang met omstreden berichten. Zij gaan daarvoor intern een lobby voeren.