Vijftien musea laten muzikanten los op een van hun werken

Print
Vijftien musea laten muzikanten los op een van hun werken

Het Bonnefantenmuseum. Afbeelding: Thijs Habets

Maastricht / Itteren -

Vijftien musea, waaronder het Bonnefantenmuseum in Maastricht, doen mee aan de komende editie van Art Rocks, een competitie om muziek te maken gebaseerd op een kunstwerk.

De wedstrijd begint eind augustus pas echt, maar vanaf deze dinsdag kunnen kandidaten zich al oriënteren op circa honderd door de musea uitgekozen kunstwerken.

Tijdens de looptijd van de competitie krijgen de deelnemers gratis masterclasses van de zogenoemde ambassadeurs van Art Rocks. Eén van de ambassadeurs is rapper Sef, zo is dinsdag bekendgemaakt. Ook zangeres Kovacs vervult een dergelijke functie.

Sef doet buiten mededinging ook mee en koos daarvoor al de video-installatie BLKNWS van de Amerikaanse kunstenaar Kahlil Joseph in het Bonnefanten in Maastricht. „Het is een soort doorlopende en steeds veranderende stroom over hoe ‘zwart’ in de media en het nieuws wordt behandeld”, verklaart hij zijn keuze.

Kunstgeschiedenis

Aan de vijfde aflevering doen, naast het Bonnefanten, onder meer mee het Drents Museum (Assen), Kröller-Müller (Otterlo), De Lakenhal (Leiden), Museum Prinsenhof Delft (Delft), Het Noordbrabants Museum (Den Bosch), Panorama Mesdag (Den Haag) en het Van Gogh Museum (Amsterdam).

De kunstwerken in kwestie stammen uit verschillende periodes van de kunstgeschiedenis. Ook erfgoedstukken, video-installaties en fotografie kunnen worden gekozen. Schilderijen van Van Gogh en Monet zijn erbij, maar ook fotografie van Erwin Olaf en een danskostuum van Mata Hari.

Kandidaten kunnen inzenden van 28 augustus tot 1 november. De beste inzendingen worden gespeeld in één van de musea en maken kans op een finaleplek in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen