Wielerploeg Deceuninck belegt eerste trainingskamp in België

Print
Wielerploeg Deceuninck belegt eerste trainingskamp in België

Afbeelding: AFP

De Belgische wielerploeg Deceuninck - Quick-Step durft het aan om een trainingskamp te beleggen in de Vlaamse Ardennen. Het is voor het eerst sinds de coronapandemie dat het WorldTourteam de renners samenbrengt. Het kamp begint op 15 juni en bestaat uit drie dagen trainen.

De renners zullen niet in een hotel zitten, maar in een groot huis worden ondergebracht om zodoende zo min mogelijk contact met anderen te hebben. Het voornemen is alle renners en stafleden voorafgaand te testen op het coronavirus. „Het is meer dat we de groep samen hebben en weer eens met elkaar te fietsen. Het accent ligt niet op heel gestructureerde trainingssessies”, zegt hoofdcoach Koen Pilgrim van de ploeg met toprijders als Julian Alaphilippe, Remco Evenepoel, Bob Jungels en de Nederlander Fabio Jakobsen.

Het wielerseizoen in de WorldTour begint weer op 2 augustus met de Strade Bianche. De renners van Deceuninck zullen vooral routes verkennen van de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, die pas in oktober op de herziene kalender staan. „We zouden ook graag naar Roubaix gaan, maar dan moeten we de grens over en dat kan ingewikkeld zijn.”