Trimparcours uitgezet door Heerlens Maankwartier om fit te blijven in coronatijden

Print
Trimparcours uitgezet door Heerlens Maankwartier om fit te blijven in coronatijden

Niet alleen de trappen en hellingbanen van het Maankwartier zijn geschikt om lijf en leden in vorm te houden. Afbeelding: HEERLEN MIJN STAD

HEERLEN / Hoensbroek -

Samen met sportschool Cleverfit hebben de Vrienden van het Maankwartier een trimparcours uitgezet door het jonge Heerlense stationswijkje.

Het parcours is volgens de bedenkers simpel van opzet, geeft weinig overlast en biedt veel lichamelijke oefening. Woensdagmiddag 3 juni wordt het gepresenteerd op de nieuwe website van de Vrienden van het Maankwartier, dat onder meer een hellingbaan en trappartijen bezit.

Bewegen

Op de website, die woensdag online gaat, zal een vlog worden gezet waarin onder anderen René Trost (Roda) en Edith Kurris (Visit Zuid-Limburg) uitleggen waarom beweging in coronatijd zo belangrijk is en hoe bijzonder het is om dat in het Maankwartier te doen.

Op de website komt verder een overzicht van de plannen en de vorderingen van de werkgroepen, die binnen de Vrienden van het Maankwartier (VMK) actief zijn, zoals Schone Maan, Zomer Maan Feest en Kerstkwartier.

Kwaliteit

Doel van de stichting is het behoud en het versterken van de kwaliteit van wonen en ondernemen in het Maankwartier. In december verzorgde de VMK samen met centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad, café Poort van Herle en de Jumbo een kerstmaaltijd voor behoeftige Heerlenaren. Op 9 april was er een balkonparty met dj Lex Nelissen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen