Rechtszaak fatale flatbrand Arnhem is op 16 juni achter gesloten deuren

Print
Rechtszaak fatale flatbrand Arnhem is op 16 juni achter gesloten deuren

Bloemen bij de flat waar een man en zijn zoon omkwamen. Afbeelding: Rolf Hensel/AD

De rechtbank in Arnhem behandelt dinsdag 16 juni de zaak over de fatale flatbrand afgelopen jaarwisseling in Arnhem. Twee jongens, twaalf en dertien jaar oud, zijn de verdachten in deze rechtszaak.

De kinderrechters van de meervoudige kamer behandelen de zaak achter gesloten deuren, kondigde de rechtbank vandaag aan. Dat is gebruikelijk bij strafzaken met minderjarige verdachten.

Lees ook: Diepgaand onderzoek naar fatale flatbrand in Arnhem

Door de brand kwamen een 39-jarige man en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter raakten zwaargewond. De brand in de flat aan het Gelderseplein ontstond doordat een bank in het portiek van de flat vlam vatte toen daar vuurwerk op was gelegd.

De beide verdachten wonen zelf in de flat aan het Gelderseplein. Zij kwamen op vrijdag 3 januari onder voorwaarden op vrije voeten. De rechter-commissaris van de rechtbank besloot dat de jongens hun proces in vrijheid mochten afwachten.

Lees ook: Jonge verdachten Arnhemse flatbrand op vrije voeten, blijven wel verdacht

De rechtbank is van plan om op maandag 29 juni om 13:15 uur uitspraak te doen. Die is wel in het openbaar, maar alleen voor pers. Vanwege de coronamaatregelen kan publiek niet aanwezig zijn bij de uitspraak.