Onthulling PlayStation 5 afgelast vanwege onrust om politiegeweld en racisme

Print
Onthulling PlayStation 5 afgelast vanwege onrust om politiegeweld en racisme

De PlayStation 5 wordt niet op 4 juni onthuld. Sony stelt het gebeuren uit na de wereldwijde onrust omtrent politiegeweld en racisme Afbeelding: Reuters

Sony heeft maandagavond via Twitter laten weten dat de geplande onthulling van de PlayStation 5 op 4 juni niet doorgaat. De console zou op die datum officieel onthuld worden, maar vanwege de onrust omtrent politiegeweld en racisme is dit nu tot nader orde uitgesteld.

Het langverwachte reveal event, zoals het evenement heet waar de PlayStation 5 officieel getoond zou worden aan het grote publiek, gaat op 4 juni niet door. De wereldwijde onrust om politiegeweld heeft volgens de ontwikkelaar nu de aandacht nodig en dient niet overschaduwd te worden door andere zaken.

In het bericht legt Sony uit dat ze begrijpen dat gamers wereldwijd enorm uitkijken naar de reveal van de console en de games, maar dat dit niet het moment is voor een feestelijk evenement. Vrij vertaald wil Sony ‘een stap terug zetten en belangrijkere meningen nu de kans geven om gehoord te worden’.

Wereldwijde onrust

De wereldwijde discussie omtrent politiegeweld en racisme werd op 27 mei flink aangewakkerd door de dood van George Floyd. De 46-jarige Amerikaan overleed tijdens zijn arrestatie door verstikking waarna in Amerika veel demonstraties werden gehouden en zelfs rellen uitbraken. Wereldwijd staan veel (grote) bedrijven en bekende personen stil bij de gebeurtenissen van de afgelopen week.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen