Alle achttien eredivisieclubs akkoord met voorstel over tv-gelden

Print
Alle achttien eredivisieclubs akkoord met voorstel over tv-gelden

VVV-Fortuna Sittard, op 29 februari van dit jaar. Afbeelding: Laurens Eggen

De achttien clubs uit de eredivisie hebben een akkoord bereikt over wat er met het huidige, afgebroken seizoen moet gebeuren voor de tv-gelden.

Ze besloten tijdens een vergadering in het Kasteel van Sparta unaniem akkoord te gaan met een voorstel van de directie van de Eredivisie CV om het huidige seizoen voor de volle honderd procent mee te laten tellen.

PEC Zwolle en Willem II zijn de grote winnaars. Die gaan er respectievelijk 198.750 en 159.000 euro op vooruit. Sparta, Emmen en Fortuna Sittard plussen 39.750. FC Twente en RKC Waalwijk zijn de grote verliezers en leveren ten opzichte van het afgelopen seizoen 357.750 en 119.250 euro in.

Substantieel

De ECV met directeur Jan de Jong motiveerde het besluit om het hele seizoen mee te laten tellen. Dat er driekwart van de wedstrijden gespeeld is werd gezien als een ‘substantieel deel waardoor het hele seizoen kon worden meegeteld’.

De KNVB oordeelde in april anders toen het over de titel en promotie en degradatie ging. De voetbalbond besloot geen kampioen uit te roepen en tevens dat er geen promotie en degradatie zou zijn. Voor de verdeling van de Europese ticket volgde de bond de richtlijnen, waardoor bijvoorbeeld Willem II als nummer vijf Europa in gaat.