Vijf hoofdregels voor een veilig verloop van de Formule 1

Print
Vijf hoofdregels voor een veilig verloop van de Formule 1

Afbeelding: AD/BSR Agency

De Formule 1 heeft vijf belangrijke maatregelen ingevoerd om het coronavirus geen vat te laten krijgen op de autoraces. Het seizoen start op 5 juli in Oostenrijk en de herziene kalender telt voorlopig acht races in Europa.

Alle coureurs, medewerkers van de renstallen en anderen die werkzaam zijn op het circuit moeten voorafgaand aan een grand prix op het virus zijn getest en een gezondheidsverklaring kunnen overleggen als bewijs. Tijdens het raceweekeinde zullen medische teams geregeld opnieuw testen op Covid-19 uitvoeren.

Lees ook: Verstappen telt af naar eerste race in Oostenrijk

Lees ook: Formule 1 maakt acht races officieel: twee GP’s in Oostenrijk als startschot

De coureurs en teammedewerkers moeten zoveel mogelijk met charters naar de circuits vliegen en apart van elkaar tussen hotels en circuits reizen. Er zijn ook veel minder mensen toegestaan op de circuits. De teams moeten dus inkrimpen, maar dat geldt ook voor organisaties en het aantal journalisten en tv-zenders. Verder is publiek niet welkom en is afstand houden de stelregel.

Andere naam

Twee GP-races hebben een andere naam gekregen. Het betreft de tweede race die wordt gehouden op hetzelfde circuit. Na de Grote Prijs van Oostenrijk op 5 juli volgt de Grote Prijs van Steiermark op de Red Bull Ring, vernoemd naar de streek waar het circuit zich bevindt.

En na de Grote Prijs van Groot-Brittannië op 2 augustus is circuit Silverstone een week later decor voor de Formula 1 70th Anniversary Grand Prix, verwijzend naar het 70-jarig bestaan van de Formule 1.