KLM breidt aantal bestemmingen uit, vooral naar Zuid-Europa

Print
KLM breidt aantal bestemmingen uit, vooral naar Zuid-Europa

Afbeelding: ANP

Luchtvaartmaatschappij KLM breidt het aantal bestemmingen weer verder uit. Het concern gaat daarbij vooral meer vluchten naar Zuid-Europa aanbieden.

In juli wil KLM naar 73 bestemmingen vliegen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de 30 bestemmingen waar in mei naar werd gevlogen en ook een flinke toename met betrekking tot het schema van juni waar 45 bestemmingen staan gepland.

Onder meer Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split worden toegevoegd aan het vluchtschema. Qua verre bestemmingen komen daar per juli Jakarta, Denpasar, Washington, San Francisco, Vancouver en Calgary bij.

In juni is het intercontinentale vluchtschema van KLM uitgebreid met Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo en Quito. Verder wordt op bepaalde bestemmingen vaker gevolgen.

Volgens KLM zal in juli 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten worden uitgevoerd. Daarbij wordt ruim driekwart van alle bestemmingen weer aangedaan. In totaal gaat het om meer dan 3000 vertrekkende vluchten vanaf Schiphol.

KLM benadrukt dat aan boord en op de grond de nodige hygiënemaatregelen zijn genomen om vliegen zo veilig mogelijk te maken.