Mag je met dit voorwerp op het dak over de snelweg rijden?

Print
Mag je met dit voorwerp op het dak over de snelweg rijden?

Afbeelding: Politie Epe

Mag je zoals op bovenstaande foto op de openbare weg rijden? Op het theorie-examen van het CBR zou het een vraag in de categorie appeltje-eitje zijn.

Nee, natuurlijk mag dat niet. De lading is veel te lang en steekt zowel voor als achter de auto enorm uit. En het is maar de vraag of het dak dit gewicht wel kan dragen. De politie in Epe spreekt dan ook van een levensgevaarlijke actie. De bestuurder van de rode auto werd maandag resoluut van de A50 gehaald, toen agenten dit bijzondere staaltje van vervoer ontwaarden.

Proces-verbaal

Volgens de politie betrof het een lading van 8,5 meter die ook nog eens aan alle kanten bewoog. ‘De bestuurder gaf aan dat hij op deze manier een rit van 180 kilometer gepland had. Dit kon echt niet! De bestuurder ontving een proces-verbaal en de lading bleef in Epe achter’, schrijft de politie op Facebook.

Grote vraag is natuurlijk wat wel mag. Voor personenauto’s en bedrijfswagens tot 3.500 kg geldt dat ondeelbare lading (die niet te demonteren of splitsen is) maximaal 1 meter voor én achter de auto uit mag steken. Markering van deze lading is overigens niet verplicht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen