Provinciale Staten

Marlou Jenneskens gaat Statenfractie D66 leiden

Print
Marlou Jenneskens gaat Statenfractie D66 leiden

Marlou Jenneskens zit sinds vorig jaar in Provinciale Staten. Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Meerlo / Maastricht / Itteren -

Het uit Meerlo afkomstige Provinciale Statenlid Marlou Jenneskens gaat vanaf heden de D66-fractie leiden.

Marlou Jenneskens neemt per direct het stokje over van Leon Vaessen die het voorzitterschap niet langer kon combineren met zijn werkzaamheden voor de gemeente Beekdaelen. Wel blijft Vaessen lid van de driehoofdige D66-fractie in het gouvernement.

Sinds maart vorig jaar zit Jenneskens in Provinciale Staten. De jaren daarvoor was ze de politiek assistent van D66-gedeputeerde Hans Teunissen.

Jongste

De 28-jarige D66’er, afkomstig uit Meerlo en woonachtig in Maastricht, is de jongste fractievoorzitter in de Staten. ‘We moeten nu keuzes maken die nodig zijn voor de toekomst’, schrijft ze in een persverklaring. ‘Ik vind het belangrijk ook een jonger geluid te laten horen in Provinciale Staten en ben vastbesloten verder te werken aan een groene en gezonde toekomst voor de allermooiste provincie van Nederland.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen