Man aangehouden voor zendmastbrand Maasbree

Print
Man aangehouden voor zendmastbrand Maasbree

Zendmastbrand Afbeelding: Meijel24

Maasbree / Beringe -

De politie heeft dinsdagochtend een 32-jarige verdachte uit Beringe aangehouden voor de zendmastbrand langs de A67 bij Maasbree.

De zendmast werd op 1 mei rond half elf in de avond in brand gestoken. Mede door tips van getuigen over de donkerkleurige auto van de verdachte en een gedeelte van de route die hij reed, kwam de man in beeld.

Lees ook:Extra bewaking bij zendmasten, zorgen over brandstichters

De afgelopen tijd stonden meerdere zendmasten in Nederland in brand. Ze zijn vermoedelijk allemaal aangestoken door tegenstanders van het 5G-netwerk. Eerder liet minister Ferd Grapperhaus van Justitie weten dat het in brand steken van zendmasten ‘levensgevaarlijk is’: „Het is een aanval op onze hulpdiensten en daarmee onze samenleving.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen