Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man weer open voor publiek

Print
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man weer open voor publiek

Afbeelding: NMC De IJzeren Man

Weert -

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert is weer open voor publiek. Iedereen die geen verkoudheidsklachten heeft is welkom. Op werkdagen is het centrum geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

In het Natuur- en Milieucentrum worden de coronamaatregelen in acht genomen. Zo is er, om de afstand van 1,5 meter te kunnen houden tot elkaar een eenrichtingsroute gemaakt, zowel in de tuin als in het centrum. De tuin is via de ingang en langs de balie van het centrum te bereiken. „Zo houden we zicht op het aantal personen en kunnen we als het te druk wordt de poort sluiten”, aldus een woordvoerder. Bij de balie, in de aaigang en expositiezaal en bij de uitgang aan de zijkant staat ontsmettingsgel. Kabouterpijlen en voetstappen wijzen bezoekers de weg.

In de expositiezaal is momenteel een tentoonstelling over de Tungelroysebeek met archeologische vondsten en oude kaarten bekijken. Ook zijn er verschillende experimenten met water en zand die bezoekers kunnen uitvoeren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen