Vrijwilligers gezocht voor onderhoud historische tuin bij Kasteel Montfort

Print
Vrijwilligers gezocht voor onderhoud historische tuin bij Kasteel Montfort

Afbeelding: Henk Heijligers

Montfort -

Het Limburgs Landschap is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het tuinteam dat de drie hectare tellende historische tuin bij Kasteel Montfort onderhoudt.

Groene vingers zijn geen must. In de historische tuin is voor iedereen wel een klus te vinden. De historische tuinen en het naastgelegen kasteel maakten vroeger deel uit van Heerlijkheid Montfort. De tuin was ooit verdwenen, maar bij historisch onderzoek is een oude tekening van de voormalige tuin uit 1740 en een beschrijving met tekening van de tuin uit 1769 gevonden. Op basis van deze informatie is een tuinontwerp gemaakt wat past bij zowel de historische als de huidige tijd. „Om deze tuin, die vrij toegankelijk is, tot haar recht te laten komen, is goed onderhoud van belang. De hulp van vrijwilligers is daarbij essentieel”, aldus een woordvoerder van het Limburgs Landschap.

De tuin leent zich prima om tijdens coronatijd met de geldende maatregelen op afstand van elkaar vrijwilligerswerk te doen. Op dinsdag 9 juni vindt er een eerste werkochtend plaats. Wie de handen uit de mouwen wil steken kan zich aanmelden via l.oosterwijk@limburgs-landschap.nl. Alle geïnteresseerden krijgen een werkprotocol en er wordt op gepaste afstand kennis gemaakt, zodat er veilig gewerkt kan worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen