Venrayse raad vergadert weer in gemeentehuis, op anderhalve meter

Print
Venrayse raad vergadert weer in gemeentehuis, op anderhalve meter

Van elke fractie zit enkel de woordvoerder aan de raadstafel. Afbeelding: Getty Images

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In Venray hoeven raadsleden niet meer te vergaderen via video. Voortaan wordt er weer ‘gewoon’ in het gemeentehuis vergaderd met 1,5 meter afstand.

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus werd in Venray besloten de raadsvergaderingen digitaal te laten plaatsvinden. Pers en publiek mogen de vergaderingen nog niet bijwonen. Dit omdat leden van de raadsfracties op de publieke tribune plaats gaan nemen en er anders niet genoeg ruimte is om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Van elke fractie zit enkel de woordvoerder aan de raadstafel.

Een aparte vergadering over de Kadernota, waarbij de financiële situatie van de gemeente wordt besproken, komt er voorlopig niet. Dit omdat er volgens Venray nog teveel onduidelijk is over de financiële gevolgen van het coronavirus voor de gemeente. De fracties worden door het college van B en W de komende periode op de hoogte gehouden in aanloop naar de behandeling van de begroting in november.

De Kadernota wordt wel besproken tijdens de eerstvolgende reguliere raadsvergadering. Die is op dinsdag 7 juli en is live te volgen via venray.raadsinformatie.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen