Beesel verruimt opnieuw startersleningen

Print
Beesel verruimt opnieuw startersleningen

De maximale koopsom van een huis waarvoor een starterslening kan worden aangevraagd, gaat omhoog naar 225.000 euro. Afbeelding: Getty Images

Reuver / Beesel -

Voor de tweede keer binnen een jaar verruimt Beesel de starterslening. De maximale prijs van een koopwoning en de maximale lening gaan omhoog.

De gemeenteraad stemde dinsdagavond unaniem in met het verruimen van de regeling voor starters op de woningmarkt. De laatste keer dat dit gebeurde, was in september. Starters op de woningmarkt kunnen nu tot 45.000 euro lenen om hun hypotheek te financieren. Ook gaat de maximale koopsom van een huis waarvoor een starterslening kan worden aangevraagd, omhoog van 185.000 naar 225.000 euro.

Kopers die niet genoeg hypotheek krijgen om een woning aan te schaffen, kunnen sinds 2007 aanspraak maken op de starterslening. Het idee erachter is mensen die hun eerste huis willen kopen, meer slagingskans te bieden. Beesel doet sinds zeven jaar mee en krijgt volgens het college jaarlijks gemiddeld vijf aanvragen.

Omdat de gemeente daar niet voldoende geld meer voor in de pot heeft, vroeg zij de raad het budget voor 2020 aan te vullen met 100.000 euro. Daarmee is er weer genoeg geld in kas om weer vijf aanvragen te financieren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen