66 keer de Daalhemerweg op in plaats van zes keer de Alpe d’Huez

Print
66 keer de Daalhemerweg op in plaats van zes keer de Alpe d’Huez

De beklimming van de Cauberg. Afbeelding: Team Valkenburg

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De fietsers van Team Valkenburg beklimmen donderdag zesenzestig keer de Daalhemerweg in Valkenburg.

Eigenlijk had de ploeg naar Frankrijk willen gaan voor de Alpe d’HuZes, de jaarlijkse sponsortocht op de legendarische Alpe d’Huez ten bate van de kankerbestrijding. Door de coronacrisis kan dat ditmaal echter niet.

Lees ook: Alpe d’HuZes brengt al 11 miljoen op

Als alternatief heeft Team Valkenburg een tocht in eigen stad georganiseerd. Daarbij vervangt de steile Daalhemerweg de Alpe d’Huez. Die klim is uiteraard veel korter. Daarom wordt de berg vaker beklommen, fietsend of lopend.

Cauberg

In eerste instantie hadden de deelnemers in Valkenburg de Cauberg willen beklimmen, dé wielerbult van Nederland. Die blijkt echter nog steeds gedeeltelijk afgesloten te zijn voor werkzaamheden aan het trottoir.

De eerste deelnemers vertrekken om zes uur ’s ochtends vanaf het Grendelplein. Naar verwachting komen de laatsten rond het middaguur over de meet. Dan is ook bekend hoeveel geld de actie heeft opgeleverd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen