Marktkramen Gulpen terug naar Looierstraat, maar wel verder uit elkaar

Print
Marktkramen Gulpen terug naar Looierstraat, maar wel verder uit elkaar

De markt keert deze week terug naar de oude plek in de Looierstraat. Afbeelding: Johannes Timmermans

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De weekmarkt in Gulpen keert deze week definitief terug naar de Looierstraat.

In verband met de reconstructie van die straat was de markt tijdelijk verplaatst naar het parkeerterrein bij de Plus-supermarkt. Inmiddels zijn de werkzaamheden in de Looierstraat klaar en kan de markt weer naar de oude plek tussen de winkels en de horecazaken.

Ruimte

De marktkramen komen in de Looierstraat wel verder uit elkaar te staan dan voorheen. Het was nog even de vraag of daar genoeg ruimte voor is in de vernieuwde Looierstraat, maar volgens de marktmeester moet dat lukken.

Lees ook: Weekmarkt Gulpen tijdelijk naar parkeerplaats

De markt wordt bovendien uitgebreid met een aantal nieuwe standhouders. Die verkopen onder meer tuinplanten, lederwaren en vliegengordijnen. De weekmarkt vindt als altijd op donderdag plaats en duurt van 8.30 tot 12.30 uur.

Parkeergarage

Door het vertrek van de weekmarkt kan bij de Plus weer volop geparkeerd worden. Daarmee vervalt de tijdelijke regeling waarbij gratis gebruik kon worden gemaakt van de parkeergarage onder Cour de Galouppe. Op straten en pleinen blijft het parkeren gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen