Organisatie maakt Wielerfestival Valkenburg coronaproof

Print
Organisatie maakt Wielerfestival Valkenburg coronaproof

Begin september wordt in Valkenburg weer georganiseerd gefietst. Afbeelding: Diana Scheilen

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Op zaterdag 5 september wordt in Valkenburg weer georganiseerd gefietst. De organisatie gaat ervan uit dat het Wielerfestival Cauberg dat voor die dag op de agenda staat in aangepaste vorm door kan gaan.

De toertocht is volgens de organiserende PEPr Company volledig coronaproof. De deelnemers fietsen vanaf het Shimano-centrum aan de Plenkertstraat naar vakantiepark Landal op de kop van de Cauberg. Daarbij moeten zij onderling voldoende afstand houden, ook bij het inhalen van langzamere fietsers. Ze krijgen vooraf te horen hoe laat ze kunnen starten.

Kapstok

Ook de start- en finishlocaties zijn aangepast aan de nieuwe normen, aldus de PEPr Company. De lunch wordt verstrekt via tasjes die aan een kapstok worden opgehangen. Er zijn chemische toiletten en waterkranen waar de fietsers hun handen kunnen wassen, maar de deelnemers moeten na afloop thuis douchen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen