Kerkstraat Nederweert gaat deels dicht om horeca ruimte te geven

Print
Kerkstraat Nederweert gaat deels dicht om horeca ruimte te geven

Een terras op het horecaplein van Nederweert. Afbeelding: archief Maartje van Berkel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Een deel van de Kerkstraat in Nederweert zal vanaf vrijdag na sluitingstijd van de winkels dicht gaan om de ondernemers aan het horecaplein meer ruimte te geven voor terrassen.

Op de meeste plekken in de gemeente hebben horecaondernemers de ruimte om hun terras uit te breiden maar op het zogenoemde horecaplein op de hoek van de Kerkstraat, Geenestraat en Brugstraat is dat niet het geval. Daarom heeft het college van Nederweert besloten het eerste deel van de Kerkstraat van vrijdag tot en met zondag af te sluiten zodra de omliggende winkels gesloten zijn.

De tijdelijke weekendafsluiting geldt voor het eerste deel van de Kerkstraat tot aan de hoek met de Burgemeester Hobusstraat. De horecazaken aan het Lambertushof blijven bereikbaar, de route zal via bebording worden aangegeven. Net als in Weert betalen horecaondernemers in Nederweert dit jaar geen belasting (precario) voor hun terrassen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen