Dier van de week

Dier van de week: Hugo

Print
Dier van de week: Hugo

Hugo. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Budel / Budel-Schoot / Budel-Dorpplein / Maarheeze / Soerendonk / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Hugo aan de beurt, een gecastreerde, zwart/witte kater van ongeveer 2 jaar oud.

Is er iets bekend over het verleden van Hugo?

„Helaas weten we hier niks met zekerheid over te vertellen. Omdat hij zich voortdurend bij mensen rond het huis ophield die niet wisten van wie hij was, en hij steeds meer vermagerde, is besloten om hem in het asiel onder te brengen. Dit in de hoop dat een eigenaar zich zou melden.”

Hoe zou je Hugo het beste omschrijven.

„Ondanks dat hij nog niet gecastreerd was toen hij werd gevonden, is hij geen echte kater om te zien. Hij is vrij rank gebouwd en heeft daardoor eerder het voorkomen van een poes. Hij is wel een echte kater van karakter: rustig en evenwichtig.”

Wat voor thuis zoekt Hugo?

„Omdat hij goed weet wat hij wilt en het prima vindt om onder de mensen te vertoeven, zou hij een geschikte gezinskat zijn. Omdat hij vrij rustig is, zal het waarschijnlijk ook wel lukken om het huis met een hond en/of andere kat te delen. Natuurlijk heeft ook hij zijn grenzen en moeten hij op tijd zijn eigen gang kunnen gaan. Hij zal het daarom wel fijn vinden als hij ook de kans krijgt om lekker naar buiten te gaan.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen