Acteur Jon van Eerd vertrekt naar Frankrijk vanwege coronacrisis

Print
Acteur Jon van Eerd vertrekt naar Frankrijk vanwege coronacrisis

Jon van Eerd en zijn man Ton Fiere Afbeelding: ANP Kippa

De Maastrichtse acteur en theaterproducent Jon van Eerd heeft zijn huis in Amsterdam verkocht en gaat voorlopig in Zuid-Frankrijk wonen.

Die beslissing is een direct gevolg van de coronacrisis, zegt Van Eerd tegen De Telegraaf. „Omdat ik voorlopig toch geen voorstellingen meer ga maken in Nederland, hebben we besloten om ons huis in Amsterdam te verkopen en dan maar in Zuid-Frankrijk te gaan wonen”, zegt hij tegen de krant.

De acteur zegt dat de crisis hem en zijn bedrijf tonnen heeft gekost. Hij is boos op de politiek en vooral op cultuurminister Ingrid van Engelshoven vanwege het uitblijven van steunpakketten. „Het is een schande hoe er met vrije producenten wordt omgegaan in deze crisistijd.” Ook optreden voor dertig man ziet hij niet zitten. „Staan er meer mensen op het toneel dan in de zaal! Vandaar dat ik uit dit land vertrek om op een afstand te bekijken wat er gaat gebeuren.”

Lees ook: Jon van Eerd: Harrie kan nog jaren mee, maar ik ben ook niet onsterfelijk

Van Eerd heeft al jaren een huis in Aix-en-Provence, waar hij samen met zijn man Ton Fiere altijd vakantie viert. Nu gaat het paar er dus permanent wonen. „Pas als de theaterzalen weer voor honderd procent opengaan voor publiek, meld ik me wel weer. Maar ik vrees dat dat nog even gaat duren.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen