Dierbaar

Vergeten honden: Spaanse Noah krijgt een tweede leven in Schinveld

Print
Vergeten honden: Spaanse Noah krijgt een tweede leven in Schinveld

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Schinveld -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Céline Wullenweber uit Schinveld adopteerde de Spaanse Noah.

Vergeten honden: Spaanse Noah krijgt een tweede leven in Schinveld
Foto: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

De podenco stal het hart van Céline Wullenweber uit Schinveld. Zeven jaar geleden adopteerde ze Noah (8) via een stichting uit Spanje. „Daar gebruiken ze podenco’s voor de jacht, vooral op konijnen. Aan het eind van het seizoen zetten ze de honden massaal op straat of brengen ze de dieren om. Tienduizenden honden wacht jaarlijks dit lot. Terwijl het zulke ontzettend lieve en zachtaardige dieren zijn!”

„Noah is een geweldige gezinshond. Hij is de hele dag vrolijk, maar op een rustige manier. Ook is hij heel lief voor onze dochter. Met kinderen gaat hij voorzichtig om, hij springt nooit tegen ze op. Pepper, onze Engelse stafford, krijgt dagelijks een uitgebreide wasbeurt. Hij behandelt haar als een diva. En met onze andere Spanjaard, kater Carlet, kruipt hij gezellig samen op de bank.”

„Soms staat Noah als een standbeeld onder een gordijn, alsof hij mediteert. Bezoek moet daar altijd heel hard om lachen. Buiten verandert Noah in een échte jager. Als een hert springt hij door het gras. De muizen moeten rennen voor hem! In Limburg zie je relatief weinig podenco’s. Ik hoop dat meer mensen dit fantastische, oude ras ontdekken - het stamt direct af van de Egyptisch faraohonden - en een hond willen adopteren.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen