Groeiende tevredenheid onder thuiswerkers over werksituatie

Print
Groeiende tevredenheid onder thuiswerkers over werksituatie

Afbeelding: ANP

Sinds het begin van de coronamaatregelen zijn thuiswerkers tevredener geworden over de manier waarop ze vanuit huis kunnen werken. Dat melden Nationale-Nederlanden en hr-bedrijf Crunchr op basis van een onderzoek onder bijna 2000 thuiswerkers. Aan het begin van de lockdown zei 83 procent goed vanuit huis te kunnen werken, eind mei is dat 90 procent.

Ook zijn mensen die vanuit huis werken steeds positiever over hun productiviteit. Begin april vond 34 procent van de respondenten dat thuiswerken een negatieve invloed had op hun productiviteit. Aan het einde van het onderzoek was dat nog maar 21 procent.

Voor werkgevers is het cruciaal om hun thuiswerkende werknemers maatwerk te bieden, stellen Nationale-Nederlanden en Crunchr. De ondersteuning die werknemers wensen, hangt namelijk af van leeftijd en thuissituatie. Zo zeggen millennials sociale interactie te missen. Ook worstelt één op de drie van hen met de mentale gezondheid door thuiswerken. Werknemers van 55-plus hebben vooral baat bij technische ondersteuning en alleenstaanden vinden samenwerkingstools het meest belangrijk. Thuiswerkers met kinderen hebben vooral behoefte aan flexibele werktijden.

Kiest de werkgever voor een maatwerkaanpak, met bijvoorbeeld vier ‘thuiswerk-pakketten’ voor verschillende groepen werknemers, dan is 68 procent daarmee tevreden. Bij een one-size-fits-all-aanpak is 48 procent van de onderzochte thuiswerkers tevreden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen