Zeeman-oprichter Jan Zeeman overleden

Print
Zeeman-oprichter Jan Zeeman overleden

Jan Zeeman, oprichter van textielketen Zeeman, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldde een woordvoerder van de familie.

Hij overleed op 2 juni. De familie zal in besloten kring afscheid nemen.

Jan Zeeman opende in 1967 de eerste winkel in Alphen. Het was destijds een soort supermarkt voor kleding. Zeeman sloeg zo goed aan, dat er snel een tweede vestiging kwam. Anno 2020 heeft de textielketen 1.300 filialen, in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. Er werken 7.000 mensen. Het distributiecentrum staat in Zeeman’s geboortestad Alphen.

Zeeman droeg in 1999 de dagelijkse leiding over. In 2014 stopte hij als commissaris. Wel bleef hij eigenaar van zijn bedrijf.

Zeeman-oprichter Jan Zeeman overleden

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen