Voorlopig nog geen sprintraces in de Formule 1

Print
Voorlopig nog geen sprintraces in de Formule 1

Chase Carey. Afbeelding: BSR Agency

Er zullen geen sprintraces ingevoerd worden op de circuits waar na de verlate start van de Formule 1 twee weekeinden achter elkaar wordt geracet. Dat heeft Formule 1-topman Chase Carey bekendgemaakt.

„Niet alle teams voelden zich comfortabel bij dit idee”, verklaarde Carey. „Veranderingen doorvoeren op zo’n korte termijn vereist unanieme steun.” Vooral Mercedes zou zich verzet hebben tegen het plan.

Eigenaar Liberty Media van de Formule 1 heeft al een tijdje het idee voor een sprintrace, waarbij de stand van het kampioenschap de startopstelling bepaalt en de nummer laatst poleposition krijgt, terwijl de kampioenschapsleider achteraan moet starten. Het zou het tweede weekeinde op hetzelfde circuit wat spannender moeten maken.

Usain Bolt

Teambaas Toto Wolff van Mercedes, dat met Lewis Hamilton de wereldkampioen onder contract heeft staan, sprak zich al eens openlijk uit tegen het plan. „Het druist in tegen het DNA van de Formule 1. In de olympische finale van de 100 meter start Usain Bolt ook niet 5 meter achter de rest om de race spannender te maken aan de finish.”

Het seizoen in de Formule 1 begint op 5 juli in Oostenrijk.