RIVM: 10 nieuwe sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 10 nieuwe sterfgevallen en 9 ziekenhuisopnames

Afbeelding: ANP

Het RIVM heeft de afgelopen vierentwintig uur tien nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen gekregen. Dinsdag ging het om vijf gemelde sterfgevallen. Ook kwamen er negen nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Het totale dodental stijgt hiermee naar 5977.

Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 86. Het totaal aantal Nederlanders dat besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 46.733

In het ziekenhuis zijn nu in totaal 11.759 mensen opgenomen (geweest).

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Ook ligt het werkelijke aantal infecties waarschijnlijk een stuk hoger. De cijfers liggen na weekenden - in dit geval Pinksteren - vaak hoger, omdat er in het weekend minder wordt geregistreerd.

Sterfte daalt

Sinds de piek van begin april - toen er op sommige dagen meer dan tweehonderd mensen overleden aan het virus - daalt het sterftecijfer. Ook het aantal nieuwe besmettingen nam de afgelopen weken gestaag af. Het RIVM schrijft deze afname toe aan de door het kabinet genomen maatregelen tegen de verspreiding van het virus.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid roept mensen op om zich al bij milde klachten op corona te laten testen. ,,Dat kan bij koorts, maar óók alleen bij klachten als hoesten, niezen en kortademigheid.”