Ook WDZ en SV Heythuysen krijgen goed nieuws van de KNVB

Print
Ook WDZ en SV Heythuysen krijgen goed nieuws van de KNVB

Archiefbeeld van de wedstrijd Jabeek-WDZ eind 2018. Afbeelding: Luc Lodder

Bocholtz / Heythuysen -

De voetbalverenigingen WDZ uit Bocholtz en SV Heythuysen hebben goed nieuws gekregen van de KNVB. Van beide clubs is het promotie-verzoek alsnog ingewilligd. Dat heeft de bond de clubs telefonisch en per mail laten weten.

Het verzoek van WDZ om van de vierde naar de derde klasse te gaan werd in eerste instantie niet gehonoreerd door de bond. Tot grote verrassing van WDZ kwam later alsnog het heuglijke bericht. ‘De beloning voor een uitstekend seizoen, dat helaas voortijdig werd beëindigd’, reageert de club op Facebook.

WDZ stond toen de competitie door corona werd afgebroken op de tweede plaats in 4A, op één punt achter Leonidas W, maar met een wedstrijd minder gespeeld. In de derde klasse neemt het de plek in van RVU, dat het eveneens een treetje hoger mag gaan proberen.

SV Heythuysen promoveert van de vijfde naar de vierde klasse. Ook Heythuysen, dat tweede stond in 5C, viel in eerste instantie buiten de boot. Maar doordat enkele ploegen nog van de vierde naar derde klasse zijn gegaan, mag Heythuysen een van de opengevallen plaatsen innemen.

Lees ook: RVU promoveert toch naar de tweede klasse