Teambaas Wolff: Vettel nog geen topkandidaat voor Mercedes

Print
Teambaas Wolff: Vettel nog geen topkandidaat voor Mercedes

Toto Wolff Afbeelding: BSR Agency

De Duitse autocoureur Sebastian Vettel is nog geen topkandidaat voor de ploeg van Mercedes voor volgend seizoen in de Formule 1.

Teambaas Toto Wolff van de beste formatie in de koningsklasse van de autosport sluit de komst van de viervoudig wereldkampioen niet uit maar omschrijft hem liever als een outsider. „Sebastian is natuurlijk een geweldige persoonlijkheid, met vier wereldkampioenschappen”, vertelde Wolff op een videoconferentie. „Hij is een echt een uitstekende coureur. Maar vooralsnog is hij slechts een outsider voor een plekje bij Mercedes. We kijken eerst naar onze eigen ploeg.”

Aflopen contract Wereldkampioen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben een aflopend contract bij Mercedes. Wolff volgt ook met interesse de prestaties van George Russell, die dit seizoen ervaring op mag doen bij Williams.

Vettel verlaat aan het einde van het seizoen Ferrari, na een periode van zes jaar. Wolff weet nog niet wanneer hij de ploeg van Mercedes voor 2021 bekend kan maken. „Ik ga geen datum noemen, want dan zit ik daar een beetje aan vast”, zei hij.