Burgemeester Rotterdam beëindigt demonstratie tegen racisme: ‘onbeheersbaar druk’

Print
Burgemeester Rotterdam beëindigt demonstratie tegen racisme: ‘onbeheersbaar druk’

Drukte in Rotterdam Afbeelding: ANP

De demonstratie bij de Erasmusbrug in Rotterdam tegen racistisch politiegeweld is afgebroken omdat het te druk werd. De politie heeft de actievoerders opgeroepen te vertrekken.

De demonstratie begon rustig, maar al snel werd het op de aangewezen locaties op en nabij de Erasmusbrug veel te druk. Eerst riep de gemeente nog op om niet meer naar de demonstratie te komen, maar niet veel later werd de bijeenkomst alsnog beëindigd.

De organisatie noemt het ‘waardeloos’ dat ze moeten stoppen, maar drukt de demonstranten op het hart om toch rustig huiswaarts te keren. „Let op elkaar en laat je niet provoceren”, is de oproep. Duizenden demonstranten kwamen samen op het Willemsplein, het Noordereiland, de Erasmusbrug en de kades om te protesteren tegen racisme en politiegeweld. Aanleiding voor de serie Black Lives Matter-demonstraties in Nederland en elders in de wereld is de dodelijke aanhouding van George Floyd afgelopen week in Amerika.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen