Maurice Verbunt maakt kans op Rinus Michels Award: trainers kunnen nog twee dagen stemmen

Print
Maurice Verbunt maakt kans op Rinus Michels Award: trainers kunnen nog twee dagen stemmen

Groene Ster-trainer Maurice Verbunt. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Heerlen / Hoensbroek -

Groene Ster roept via sociale media de bij de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland) aangesloten trainers op om op Maurice Verbunt te stemmen voor de Rinus Michels Award voor beste trainer in het amateurvoetbal van seizoen 2019/2020.

De trainer van de Heerlense derdedivisionist is één van de genomineerden voor de prestigieuze award. In verband met de coronacrisis dient de stemming dit seizoen digitaal te gebeuren. Trainers kunnen tot komende vrijdagmiddag hun stem uitbrengen. Naast Verbunt zijn René van der Weij (SC Genemuiden), Marcel Lourens (VV Kloetinge), John Blok (SVV Scheveningen), Ulrich Landvreugd (AFC Amsterdam) en Gert-Jan Karsten (HHC Hardenberg) genomineerd.

Groene Ster richt zich in de Facebook-oproep met name op de trainers van andere Limburgse clubs. ‘Collega trainers, breng je stem uit en zorg dat de Rinus Michels Award voor de beste amateurtrainer dit jaar naar Zuid II gaat’, schrijft de club.

De prijzen voor de beste trainers (ook de beste proftrainer en jeugdopleiders worden gekozen) hadden begin mei tijdens het trainerscongres in Zwolle al uitgereikt moeten worden, maar die bijeenkomst kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.