Video: Zes mensen gewond nadat auto terras oprijdt in Gennep; bestuurder (19) aangehouden

Print

Auto rijdt terras op in Gennep. Video: SK-Media

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Een auto is woensdagavond rond tien uur een terras aan de Zandstraat in Gennep op gereden. Er zijn zes personen gewond geraakt waarvan vijf mensen lichtgewond. Een persoon is naar het ziekenhuis.

De bestuurder ging er direct na het ongeval vandoor. Volgens getuigen stapten er eerst twee personen uit de auto.

De politie zocht onder meer met een helikopter. Uiteindelijk kon de bestuurder in Cuijk worden aangehouden, maakte de politie bekend. Het gaat om een 19-jarige man uit Ottersum. Ook de beschadigde wagen waarin hij reed is in beslag genomen.

Volgens getuigen stapten er na het ongeluk twee personen uit.

Waardoor de auto op het terras terecht kwam, is nog niet bekend. Op het terras werden diverse tafels en bloembakken omgereden. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse na het incident. De politie heeft de omgeving van het terras afgezet en is begonnen aan een onderzoek. Getuigen, slachtoffers en verdachte worden gehoord.

Geschrokken

Waarnemend burgemeester Willibrord van Beek zegt in een reactie tegen de Gelderlander enorm geschrokken te zijn. ,,Ik leef mee met de gewonden en de eigenaar van het café. Verschrikkelijk dat dit gebeurt net nu terrassen open zijn.”

Video: Zes mensen gewond nadat auto terras oprijdt in Gennep; bestuurder (19) aangehouden
Foto: SK-Media
Video: Zes mensen gewond nadat auto terras oprijdt in Gennep; bestuurder (19) aangehouden
Foto: SK-Media

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen