Opnieuw veel minder kijkers voor coronapersconferentie

Print
Opnieuw veel minder kijkers voor coronapersconferentie

Afbeelding: ANP

De coronapersconferenties van het kabinet trekken langzamerhand steeds minder kijkers. Woensdag keken via de NPO, RTL en SBS bijna 3,9 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat zijn er zo’n 1,8 miljoen minder dan twee weken geleden.

Eind mei keken ook al fors minder mensen mee. Eerder tikten de updates van premier Mark Rutte steevast de 7 miljoen kijkers aan. De best bekeken persconferentie is de persconferentie van 21 april, toen er ruim 7,8 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zaten.

De update van woensdag, die vooral ging over de vraag of Nederlanders deze zomer nog wel op vakantie kunnen, was nog wel het best bekeken programma woensdag. Via NPO 1 keken 2,6 miljoen mensen mee. Op de tweede plaats volgt het NOS Journaal van 20.00 uur met bijna 2,4 miljoen kijkers.

Op primetime zagen de meeste mensen Tussen kunst en kitsch op NPO 1 (bijna 1,7 miljoen). Help mijn man is klusser trok op RTL 4 661.000 kijkers en SBS6 zat daar net onder met Steenrijk, straatarm (600.000). Op NPO 2 keken 485.000 mensen mee met de Eindexamen Geschiedenis Quiz met Jeroen Pauw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen