Eigenaresse café Gennep naar ziekenhuis na bizar ongeval

Print
Eigenaresse café Gennep naar ziekenhuis na bizar ongeval

Afbeelding: DG/Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Een 19-jarige man uit Ottersum is woensdagavond laat aangehouden in het onderzoek naar het incident met een auto die het terras van De Stadsherberg opreed aan de Zandstraat in Gennep.

Vijf personen raakten daarbij (licht)gewond en de eigenaresse van het café is overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling, mogelijk aan beenbreuken. De precieze toedracht van het incident is nog niet duidelijk.

De eerste melding van het bizarre ongeval kwam rond 22.00 uur binnen bij de politie. Direct werd groot alarm geslagen. De bestuurder van de wagen is er na het aanrichten van de ravage in zijn auto vandoor gegaan.

Jacht op bestuurder eindigt in Cuijk

Terwijl de hulpverlening op het terras begon, ging de politie op jacht naar de veroorzaker, onder meer met een politiehelikopter. De bemanning daarvan slaagde erin de verdachte te traceren waarna de man kon worden opgepakt in Cuijk. Hij blijkt afkomstig te zijn uit buurdorp Ottersum.

De auto is in beslag genomen. Het onderzoek op het terras heeft een deel van de nacht geduurd. Of er bij de bestuurder en inzittenden van de auto sprake was van het gebruik van lachgas kon de politie nog niet zeggen.

Vechtpartij

Volgens getuigen zouden inzittenden op het terras uit de auto zijn gestapt en zou er ook gevochten zijn met een of meerdere inzittenden. Dat kon de politie nog niet bevestigen.

Auto rijdt terras op in Gennep. Video: SK-Media

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen