Dier van de week

Dier van de week: Fleur

Print
Dier van de week: Fleur

Fleur. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Klimmen / Ransdaal / Craubeek / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week is dat poesje Fleur die na een zware tijd een liefdevol huis meer dan goed kan gebruiken.

Wie is Fleur en hoe is ze in het asiel gekomen?

„Fleur is een poesje van ongeveer 15 jaar oud. Ze is op straat gevonden en niet opgehaald door haar baas. Fleur was er enorm slecht aan toe toen ze binnenkwam. Ze was veel te mager, haar tanden waren rot en ze had een afwijking aan haar ogen waar ze operatie voor moest ondergaan. Nu zijn we een paar weken verder en is Fleur lekker bijgekomen, zijn haar rotte tanden getrokken en kan ze weer goed zien. Nu alleen nog die fijne baas vinden!”

Wat is leuk aan Fleur?

„Fleur is ondanks haar respectabele leeftijd nog heerlijk kwiek, speels en aanhankelijk. Ze is ook avontuurlijk ingesteld en zou het fijn vinden om bij haar toekomstige baas af en toe de tuin in te mogen gaan.”

Zijn er aandachtspunten voor haar toekomstige baas?

„Deze dame komt met een kleine handleiding. Om huidproblemen te voorkomen krijgt ze speciale brokjes. Daarnaast is het belangrijk dat haar toekomstige baas zich ervan bewust is dat Fleur een poesje op leeftijd is en waarschijnlijk geen tien jaar meer gaat leven. We zoeken voor haar een dierenvriend voor wie dit geen probleem is en die het fijn zou vinden om haar een mooie, oude dag te bezorgen.”

Kun jij haar dat bieden? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl en kom kennismaken met Fleur!

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen