Lichaam gevonden op plek waar surfer Mathijs (23) vermist raakte

Print
Lichaam gevonden op plek waar surfer Mathijs (23) vermist raakte

Met behulp van een hoogwerker wordt een stoffelijk overschot dat vandaag bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen geborgen. Afbeelding: AD/Regio 15

Bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen is vanochtend een lichaam gevonden. Dat meldt de politie. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vermiste surfer Mathijs (23) uit Delft. Dat wijst identificatie later uit.

Hulpdiensten zouden donderdagmorgen een melding hebben gekregen dat er ‘iets’ tussen de blokken van het Havenhoofd lag. Dat bleek dus te gaan om een stoffelijk overschot. De brandweer is inmiddels bezig om het lichaam met behulp van een hoogwerker en duikers te bergen.

Problemen

Vijf watersporters kwamen op maandagavond 11 mei om het leven toen ze in de problemen kwamen in het water voor de kust van Scheveningen. De 30-jarige Joost en de 38-jarige Sander uit Den Haag bezweken aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van de 24-jarige Hagenaar Pim en de 22-jarige Max uit Delft werden een dag later geborgen.

Lees ook: Video: Nabestaanden van omgekomen surfers Joost en Sander houden uitvaartdienst op strand

Het lichaam van de vijfde surfer, Mathijs (23) uit Delft, werd tijdens een zoektocht gezien maar niet geborgen. Sindsdien werden er meerdere zoekacties gehouden. Het lichaam werd echter niet gevonden.