Vertraging bouw Worstenhemel vanwege ondergrondse leidingen

Print
Vertraging bouw Worstenhemel vanwege ondergrondse leidingen

Het afbreekbare buitenpodiumpje De Worstenhemel komt naar verwachting over enkele maanden gereed, twee jaar nadat B en W besloten dat het er moet komen. Afbeelding: Michel Huisman / Archief De Limburger

HEERLEN / Hoensbroek -

De bouw van de Worstenhemel op de Bongerd in Heerlen heeft verdere vertraging opgelopen. Oplevering volgt op z’n vroegst in het najaar.

Precies op de plek waar twee pijlers van het buitenpodiumpje zijn voorzien liggen gas- en waterleidingen onder de grond. Volgens de nutsbedrijven zit er niets anders op dan de pijlers iets te verplaatsen, antwoorden B en W op vragen van raadslid Roel Leers. De voor mei jl. geplande oplevering kon daardoor niet doorgaan.

Ontwerper Michiel Huisman past het ontwerp iets aan en maakt nieuwe constructieberekeningen voor de omgevingsvergunning. De gemeente verwacht dat die medio juni kan worden aangevraagd. „In dit scenario - en zonder bezwaarprocedures - is realisatie voorzien in het najaar.”

Lees ook: Smulbar Bongerd krijgt geen podium op dak

Afbreekbaar

De Worstenhemel is bedoeld als podium voor optredens, talkshows en speakers corner. Michel Huisman presenteerde al meer dan tien jaar geleden het eerste plan voor zo’n afbreekbaar buitenpodiumpje bovenop de Smulbar. Het kwam er toen niet van.

Begin 2016, na Serious Request Heerlen, brachten Huisman, Jeroen Arons en Wim Frijns het idee opnieuw in. Toenmalig wethouder Barry Braeken was enthousiast. Maar anderhalf jaar later bedacht de gemeente dat het toch beter was om de facelift van de Bongerd, die ook al op zich laat wachten, niet te belemmeren door iets nieuws neer te zetten.

Lees ook: Openluchtpodium De Worstenhemel wordt op 20 mei feestelijk geopend

Podium

Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 besloot de SP het plan nieuw leven in te blazen, nadat ondernemer Jeroen Arons had gevraagd er nog eens naar te kijken. De provincie stelde onverwachts 50.000 euro beschikbaar, al was de begroting eerder al rond.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen