Amsterdam

Sif bouwt mee aan ’s werelds grootste windpark op zee van Vattenfall

Print
Sif bouwt mee aan ’s werelds grootste windpark op zee van Vattenfall

Afbeelding: Getty Images

/ Roermond -

Sif in Roermond, fabrikant van stalen funderingspalen voor windmolens op zee, gaat meebouwen aan ’s werelds grootste offshore-windpark. Het bedrijf levert alle 140 zogeheten XL-monopiles.

Sif omschrijft het project als de grootste opdracht in zijn geschiedenis en gaat snel met de productie van de eerste palen aan de slag. Sif beschikt over zowel een productielocatie in Roermond als op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam.

Het windpark ‘Hollandse Kust Zuid 1-4’ wordt gerealiseerd door energiereus Vattenfall. Het Zweedse concern maakte bekend een definitieve investeringsbeslissing te hebben genomen voor de realisatie van het grootste windpark op zee ter wereld. Het project staat al ruim twee jaar op de planning.

Het park komt op ongeveer achttien kilometer van de kust tussen Den Haag en Zandvoort te liggen.

Het is de bedoeling dat Hollandse Kust Zuid tegen 2023 volledig operationeel is. De capaciteit van het park is dan 1500 megawatt. Dat is gelijk aan het stroomgebruik van ruim twee miljoen huishoudens.

Vattenfall liet zich niet uit over de kosten die zijn gemoeid met de realisatie. Naar verluidt gaat het om een paar miljard euro.