RIVM: 13 nieuwe sterfgevallen en 12 ziekenhuisopnames

Print
RIVM: 13 nieuwe sterfgevallen en 12 ziekenhuisopnames

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Het RIVM heeft de afgelopen vierentwintig uur 13 nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen gekregen. Woensdag ging het om 10 gemelde sterfgevallen. Ook kwamen er 12 nieuwe ziekenhuisopnames binnen. Het totale dodental stijgt hiermee naar 5990.

Het aantal besmettingen is in het afgelopen etmaal gestegen met 209. Het totaal aantal Nederlanders dat aantoonbaar besmet is (geweest) met het virus komt hiermee op 46.942.

In het ziekenhuis zijn nu in totaal 11.771 mensen opgenomen (geweest).

Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Ook ligt het werkelijke aantal infecties waarschijnlijk een stuk hoger.

Veel coronatests

Sinds de piek van begin april daalt het sterftecijfer. Ook het aantal nieuwe besmettingen nam de afgelopen weken gestaag af. Het RIVM schrijft deze afname toe aan de door het kabinet genomen maatregelen tegen de verspreiding van het virus.

Sinds het nieuwe (maandag 1 juni) ruimhartige testbeleid - waarbij mensen al bij een verkoudheid of niezen getest kunnen worden - zijn er bijna dertigduizend afspraken gemaakt voor een coronatest. Woensdag zijn bijna negenduizend tests afgenomen. GGD-directeur Sjaak de Gouw: ,,Per dag is er nog nooit zoveel getest.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen