Drie vrouwen bij twintig kandidaten voor burgemeesterspost Heerlen

Print
Drie vrouwen bij twintig kandidaten voor burgemeesterspost Heerlen

Emile Roemer vertrekt na de zomer als waarnemend burgemeester van Heerlen, Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG

HEERLEN / Hoensbroek -

Naar de vacature burgemeester van Heerlen hebben twintig kandidaten gesolliciteerd. Onder hen drie vrouwen.

De sollicitatie naar de burgemeesterspost in Heerlen kreeg een tweede ronde, nadat de ‘oogst’ van de eerste ronde onvoldoende was bevonden. Onder de sollicitanten bevinden zich vier CDA’ers, vier VVD’ers, één 50Plusser, twee kandidaten van een lokale partij en negen mensen van wie de politieke voorkeur niet bekend is.

Lees ook: Emile Roemer niet, maar wie wordt dan wel de burgemeester van Heerlen?

Vanwege de coronacrisis zijn de burgemeestersprocedures in Limburg tijdelijk stopgezet. In goed overleg met de vertrouwenscommissies is besloten de benoemingsprocedures met de bijbehorende fysieke overleggen en gesprekken vanaf juni te hervatten.

Lees ook: Emile Roemer blijft langer aan als burgemeester van Heerlen vanwege de coronacrisis

Heerlen heeft in de persoon van Emile Roemer al meer dan twee jaar een waarnemend burgemeester. Hij viel maart 2018 in, nadat burgemeester Ralf Krewinkel zich vanwege zwaarwegende persoonlijke omstandigheden ziek had gemeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen