Woonwijzerwinkel Parkstad vestigt zich aan Roda J.C. Ring

Print
Woonwijzerwinkel Parkstad vestigt zich aan Roda J.C. Ring

Afbeelding: Sirella – La Sirel Creatieve Fotografie & Design / Woonwijzerwinkel

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg -

De Woonwijzerwinkel kiest voor een plek aan de Roda J.C. Ring in Kerkrade. Inwoners van Parkstad kunnen daar vanaf het najaar advies krijgen over energiebesparing en verduurzaming.

De organisatie heeft de afgelopen weken ook naar de Woonboulevard gekeken als mogelijke plek voor de Woonwijzerwinkel, eveneens een goed bereikbare plek in de buurt van bouwmarkten en woonwinkels.

Advies

De Woonwijzerwinkel komt in de verdieping tussen Toy Champ en het Fletcherhotel en meet 1200 vierkante meter, zegt René Helsloot. Doel van de winkel, die dit najaar opent, is om inwoners van Parkstad advies op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van hun woning te geven. „Verder bemiddelen we tussen de consument, installateurs en ondernemers. In de winkel komt een showroom die aanschouwelijk maakt wat verduurzaming precies inhoudt en wat er te krijgen is.”

Lees ook: In Parkstad moeten 15.000 woningen duurzamer worden gemaakt

Het initiatief komt van de Parkstadgemeenten, waar circa 15.000 woningen eigenlijk verduurzaamd zouden moeten worden. In de praktijk verwacht de Woonwijzerwinkel zich op heel Zuid-Limburg te richten.

Palet

„We hebben in Parkstad een flinke opgave op het gebied van energietransitie”, verklaarde portefeuillehouder Freed Janssen onlangs al. „Dat is vastgelegd in de Parkstad Limburg Energietransitie, afgekort Palet. We hebben daar de inwoners en woningeigenaren bij nodig. Die kunnen hun steentje bijdragen en daar zelf ook van profiteren, maar daar moeten we ze wel bij helpen. Naast particuliere huizenbezitters richten we ons ook op verenigingen van eigenaren en woningcorporaties.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen