Peter R. de Vries en Peter Schouten staan kroongetuige Nabil B. bij

Print
Peter R. de Vries en Peter Schouten staan kroongetuige Nabil B. bij

Peter R. de Vries. Afbeelding: ANP

Advocaat Peter Schouten en misdaadverslaggever Peter R. de Vries staan klaar om kroongetuige Nabil B. bij te staan.

Dat hebben zij donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Nabil B., die getuigt tegen de liquidatiebende van Ridouan Taghi, zit op dit moment zonder juridische bijstand. Het OM verzet zich tegen de rol die De Vries wil spelen.

Kroongetuige Nabil B. heeft twee weken geleden tijdens een zitting van het liquidatieproces Marengo aan dat hij geen vragen meer wil beantwoorden.

B.’s advocaat Derk Wiersum werd op 18 september vorig jaar doodgeschoten in Amsterdam-Buitenveldert. Schouten en De Vries gaan hun taken uitdrukkelijk “niet anoniem” vervullen, zei Peter Schouten.

Nabil B. heeft tientallen belastende verklaringen afgelegd tegen de verdachten in het Marengoproces, ook tegen Taghi. B.’s broer werd in maart 2018 vermoord, kort nadat het Openbaar Ministerie bekend had gemaakt dat het een overeenkomst had gesloten met de kroongetuige.

Het proces gaat over een reeks onderwereldmoorden en voorbereidingen en pogingen daartoe. B. liep over naar justitie nadat een bekende van hem in januari 2017 bij vergissing was geliquideerd.