Park, kasteeltuin en kinderboerderij Slot Schaesberg komen weer tot leven

Print
Park, kasteeltuin en kinderboerderij Slot Schaesberg komen weer tot leven

Kinderboerderij Slot Schaesberg. Afbeelding: Luc Lodder / Archief

Schaesberg -

Slot Schaesberg in Landgraaf opent zaterdag de deuren van het park en Brasserie Hoeve 1650.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om bezoekers volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen verwelkomen. Voor bezoekers is er veel nieuws te ontdekken: er wordt druk gewerkt aan onder andere de ambachtelijke herbouw van de 17e eeuwse poorttoren en de smederij.

Aryan Klein, projectdirecteur Slot Schaesberg: “Bezoekers hebben lang moeten wachten, maar kunnen dit weekend dan eindelijk de herbouw weer aanschouwen. Ook voor de circa 80 vrijwilligers die een zinvolle dagbesteding bij Slot Schaesberg hadden, is de heropening van het Slot, het park en onze brasserie erg prettig. Het park, de kasteeltuin en de kinderboerderij komen weer tot leven.”

Metselaar

Zaterdag is er een metselaar die met replica-bakstenen de poorttoren op historische wijze herbouwt. Bezoekers kunnen wandelen door ons park van 4 hectare; gezinnen kunnen terecht bij de kinderboerderij en de historische tuin ‘Hof van Schaesberg’ staat volop in bloei.

Verdere informatie over openingstijden en coronamaatregelen zijn te vinden op www.slotschaesberg.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen