Auto ramt spoorwegovergang, treinverkeer stilgelegd

Print

Auto ramt spoorwegovergang Weert. Video: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een automobilist heeft donderdagmiddag in Weert een spoorwegovergang geramd. Het voertuig kwam vervolgens op het spoor stil te staan, wat voor een levensgevaarlijke situatie zorgde.

Omdat bij de spoorwegovergang aan de Maarheezerhuttendijk camera’s hangen, kon de NS direct het treinverkeer stilleggen.

De automobilist verloor waarschijnlijk door aquaplaning de macht over het stuur waardoor de auto in een slip raakte. De installatie van de spoorwegovergang werd geraakt waarna de auto op het spoor tot stilstand kwam.

De automobilist raakte niet gewond. De auto is door een berger van het spoor gehaald. Het treinverkeer is inmiddels weer hervat. Prorail gaat aan de slag met het herstellen van de spoorwegovergang.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen