Gulpen-Wittem stelt extra steun boa’s aan tijdens coronatijd

Print
Gulpen-Wittem stelt extra steun boa’s aan tijdens coronatijd

Afbeelding: ANP

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De gemeente Gulpen-Wittem heeft drie medewerkers benoemd tot buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

Zij kunnen bijspringen als op straat extra toezicht nodig is. „Wij hebben formeel maar één echte boa”, zegt burgemeester Nicole Ramaekers. „Die werkt weliswaar fulltime voor ons, maar kan natuurlijk ook niet altijd overal tegelijk zijn.”

Controle

De extra boa’s zijn in eerste instantie aangesteld voor controle op het toegangsverbod dat twee weekeinden in april van kracht was in het Heuvelland. Zij hebben ook tijdens de drukte met Hemelvaart en Pinksteren geassisteerd.

Lees ook: Hele Heuvelland op slot voor dagjesmensen

De opsporingsbevoegdheid geldt in principe voor onbepaalde tijd. Daardoor kunnen de boa’s ook in de toekomst worden ingezet als dat nodig is. Bijvoorbeeld als het tijdens de coronatijd op bepaalde plekken te druk wordt, legt Ramaekers uit.

Zij mogen zelf geen boetes uitdelen, maar staan wel permanent in contact met de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen