Jumbo-Visma presenteert selecties en planning half juni

Print
Jumbo-Visma presenteert selecties en planning half juni

Afbeelding: Cor Vos

Jumbo-Visma presenteert over twee weken het plan voor het najaar. De ploeg van onder anderen Tom Dumoulin en Mike Teunissen maakt dan het wedstrijdschema, de selecties en de planning voor een hoogtestage bekend. Alles onder voorbehoud van de regelgeving omtrent het coronavirus.

De ploeg wil wachten tot 17 juni met het definitief maken van een plan voor het najaar, laat een woordvoerder weten. Twee dagen eerder veranderen er naar alle waarschijnlijkheid een aantal reisadviezen naar omliggende landen.

Vooral de locatie voor een hoogtestage, een belangrijk onderdeel van de voorbereiding voor onder meer de Tour de France, in nog ongewis. Op dit moment kijkt Jumbo-Visma naar opties in Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Andorra. De stage zal in juli worden gehouden.

,,Omdat er nog zoveel onzeker en onduidelijk is, willen we zo lang mogelijk wachten om een definitief plan te maken. Maar aan de andere kant mag het ook niet té lang duren, omdat je dan weinig tijd meer hebt. Wij denken dat we op 17 juni met een afgerond verhaal kunnen komen”, aldus de woordvoerder. „En we houden er ook nog rekening mee dat sommige wedstrijden vanwege de geldende regels in dat land niet doorgaan.”

Naar verwachting zal Tom Dumoulin in elk geval starten in de Tour de France. Hoe zijn verdere programma, en ook dat van Mike Teunissen, eruit komt te zien, wordt over twee weken duidelijk. Sprinter Dylan Groenewegen liet al weten dat de Giro zijn hoofddoel wordt. Dan is het aannemelijk dat Teunissen, als onderdeel van de sprinttrein, ook naar Italië gaat.