Bruls schrikt van ‘appruzie’ Grapperhaus en Halsema

Print
Bruls schrikt van ‘appruzie’ Grapperhaus en Halsema

Hubert Bruls. Afbeelding: ANP

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is geschrokken dat het geruzie via de app tussen zijn Amsterdamse collega Femke Halsema en justitieminister Ferd Grapperhaus op straat is komen te liggen.

Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, zei tegen de Gelderlander dat hij zowel met Halsema als Grapperhaus over de kwestie heeft gesproken.

„Beiden zijn er niet gelukkig mee. Dit doet ook wat voor het vertrouwen”, aldus Bruls. „Ik snap dat er discussie is. Maar dit vind ik ver gaan. Het is niet fijn als bestuurders elkaar zo de maat nemen. Dat moet je niet doen.”

Bruls liet weten dat hij Grapperhaus had gevraagd of er nog wel geappt kon worden met de minister. „Want dan staat alles straks in een brief aan de Tweede Kamer. Moet ik nou zo’n encrypted telefoon gaan nemen?”

Ruggespraak

In Nijmegen is vrijdag een demonstratie tegen racisme. Als burgemeester houdt Bruls daar geen ruggespraak over met de minister. „Dat heb ik nog nooit gedaan. En dat zal ik ook nooit doen. Daar is ook geen enkele reden voor.” Hij zei dat driehoek (burgemeester, politiechef en officier van justitie) beslist of een demonstratie doorgaat en niet de minister.