Oprichter en bassist Steve Priest van The Sweet overleden

Print
Oprichter en bassist Steve Priest van The Sweet overleden

Afbeelding: Getty Images

Steve Priest, oprichter en bassist van de Britse popgroep The Sweet, is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt via het Twitteraccount van de groep, aldus Britse media vrijdag.

Priest richtte de glamrockband The Sweet op in 1968 in Londen, samen met zanger Brian Connolly en drummer Mick Tucker. Later voegde gitarist Andy Scott zich bij hen.

De groep maakte met hulp van succesproducers Nicky Chinn en Mike Chapman vervolgens in de jaren zeventig furore met nummers als Coco, Fox on the Run en Poppa Joe. Nadat zanger Connolly de band in 1978 had verlaten, nam Priest die taak over. De groep viel in 1981 uit elkaar.

Andy Scott is nu het enige lid van de band dat nog leeft. Connolly stierf in 1997 en Tucker in 2002.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen