Maand mei was warmste ooit gemeten op de aardbol

Print
Maand mei was warmste ooit gemeten op de aardbol

Afbeelding: EPA

De afgelopen maand was de warmste mei ooit gemeten op de aardbol, met uitzonderlijk hoge temperaturen in sommige delen van Siberië, Alaska en Antarctica. Dat maakte de Copernicus Klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie vrijdag bekend.

De temperatuur op de wereld was in mei 0,63 graden Celsius hoger dan gemiddeld, aldus de dienst in zijn maandelijkse rapport. In elke maand dit jaar was de gemiddelde temperatuur hoger dan gemiddeld.

In tegenstelling tot die gegevens bleek de gemiddelde temperatuur in Europa in mei wel iets lager, met regionale verschillen. Zo was het in grote delen van het noordoosten en noordwesten warmer maar in het gebied van Scandinavië tot de Balkan en de noordkust van de Zwarte Zee kouder dan gemiddeld.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen